Hoe voorkom ik dat mijn kat aan meubels gaat krabben?

Hebben katten een bed nodig?
30 oktober 2021
Show all

Hoe voorkom ik dat mijn kat aan meubels gaat krabben?

Krabben alle katten aan meubels?

Krabben is een normaal aspect van kattengedrag. In het wild krabben katten aan hun klauwen om de dode laag van de klauw te verwijderen (zie het als een kattenmanicure), wat helpt om hun klauwen scherp te houden voor de jacht. Door te krabben kunnen ze ook hun territorium markeren. Ze hebben geurklieren tussen hun klauwen en de krassen zelf zijn een visueel teken voor andere katten dat dit gebied bezet is. Krabben en strekken helpen hen ook om hun lichaam in goede conditie te houden.

Dus je geliefde kat is gewoon een kat. Het is echter niet leuk als ze besluiten hun visitekaartje op je meubels, gordijnen of tapijten achter te laten. Dus hier zijn enkele bewezen manieren om te voorkomen dat een kat aan meubels krabt.

 

Haal de klauwen van uw kat niet weg

Nagels weghalen van uw kat wordt niet aanbevolen. Het is een chirurgische ingreep waarbij het laatste bot in elk van de tenen van uw kat wordt verwijderd om te voorkomen dat de klauwen opnieuw groeien. Het kan leiden tot gedragsproblemen zoals bijten en weigering om een ​​kattenbak te gebruiken.

 

Zorg voor krabpalen

Kittens beginnen te krabben als ze ongeveer 8 weken oud zijn, dus begin met het trainen van je kat als hij jong is, door krabpalen of -standaards te geven. Uw kat kan nog steeds genieten van zijn natuurlijke gedrag, maar zonder uw meubels te verscheuren. En hier zijn nog meer geweldige doe-het-zelf kattenmeubels om je kat te vermaken.

 

Bekijk hier ons assortiment krabpalen