Hebben katten een bed nodig?

Hoe voorkom ik dat mijn kat aan meubels gaat krabben?
2 september 2021
Trotse partner van Bol.com
7 januari 2022
Show all

Hebben katten een bed nodig?

Katten zijn dol op hun snooze-tijd en brengen doorgaans twee derde van hun leven door met doen waar ze goed in zijn, ja, slapen! Ze slapen ongeveer 12 tot 16 uur per dag, samen met enkele powernaps. Dit leidt ertoe dat je je afvraagt ​​​​of bedden nodig zijn voor katten, ook wel toegewijde slapende schoonheden.

Hebben katten een bed nodig?

Ja, katten hebben een bed nodig. Hoewel ze overal kunnen slapen waar ze maar willen, is het gunstig voor hen om er een te hebben. Dit komt omdat het geven van een bed om op te slapen hen zal aanmoedigen om op één specifieke plek te slapen. Als je je kat eenmaal aan zijn bed hebt voorgesteld, zal ze hem hoogstwaarschijnlijk opzoeken en zich in een routine vestigen.

Het zal ook nuttig voor je zijn, vooral als je een langharige kat hebt die de neiging heeft om overal veel te verharen, ook op haar slaapplekken. Als uw kat een bed heeft, blijft de vacht in één gebied en is het gemakkelijker voor u om deze schoon te maken en te verwijderen.

Als ze elke keer dat ze wil slapen een comfortabel bed heeft om naar toe te gaan, kan je kat meer ontspannen en gelukkiger worden. Het zal ook veel helpen, vooral als je naar een ander huis of gebied verhuist, omdat haar bed haar een vertrouwd gevoel geeft en de neiging tot stress en angst bij het verhuizen kan verminderen.

Hoe stimuleer je je kat om haar bed te gebruiken?

Hoewel je misschien de beste bedoelingen hebt om je kat een bed te geven, kan je kat daar anders over denken. Katten hebben een eigen wil en doen de dingen op hun voorwaarden. Net zoals ze het misschien prima vinden om een ​​bed te hebben, betekent dit niet dat ze niet ergens anders zullen dutten en dutten.

Hier zijn enkele tips over hoe u uw kat kunt aanmoedigen om haar bed te gebruiken:

1. Maak het bed aantrekkelijk voor uw kat.
Katten gaan gek op kattenkruid, dus sla dit op en strooi het op het bed. Je kunt ook haar favoriete lekkernijen op het bed strooien. Kattenkruid bevat nepetalacton dat speciale receptoren stimuleert die op hun beurt feromonen detecteren. Katten ervaren een gevoel van euforie of overweldigend geluk en eindigen met rollen, flippen, wrijven of zondigen.

Als ze vol kattenkruid zitten, worden katten slaperig, wat het bed erg uitnodigend maakt. Als uw kat echter niet in de buurt komt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Laat wat van haar favoriete lekkernijen achter om haar aan te moedigen later terug te komen. Dwing haar niet om te gaan zitten of liggen als ze dat niet wil, omdat dit alleen maar negatieve associaties met het bed kan veroorzaken. Je kunt ook haar favoriete deken of een hemd dat je onlangs hebt gedragen neerleggen, zodat je kat bekende geuren in het bed kan voelen.

2. Locatie is de sleutel.
Katten zullen hoogstwaarschijnlijk een bed gebruiken als het op een plek staat waar ze gewoonlijk slapen of rondhangen. Als uw kat liever in hoge of verhoogde gebieden slaapt, probeer dan het bed op een meubelstuk te plaatsen, zoals een boekenplank of een plekje in een krabpaal. Katten vertoeven graag op zonnige plekken dus het is ook een ideale plek om het bed neer te zetten. Het is ook aan te raden om het bed in een rustige en autoluwe omgeving te plaatsen, zodat uw kat in alle rust kan slapen.

3. Zorg ervoor dat u het juiste bed voor uw kat kiest.
Houd bij het kiezen van het bed voor uw kat rekening met de voorkeuren en slaapgewoonten van uw kat. Als uw kat zich graag uitrekt terwijl ze slaapt, kies dan een plat, rechthoekig en groot bed waarin ze zoveel kan uitrekken als ze wil. Als ze graag in een afgelegen gebied slaapt, zoals je kast of onder het bed, ga dan voor een grotachtig bed of bed met een kap dat veel privacy heeft.

Voor oudere katten of katten met artritis is een kattenmand op een warme plaats ideaal omdat het pijnlijke gewrichten en andere lichamelijke pijn verzacht. Desalniettemin houden sommige katten ervan zich op te krullen als ze slapen, waardoor een rond en zacht bed een goede keuze voor hen is.

Een ander ding dat u misschien wilt overwegen bij het kiezen van een bed voor uw kat, is het materiaal. Kies voor natuurlijke materialen zoals katoen of wol, bij voorkeur de ongebleekte soort. Katten hebben een gevoelig reukvermogen, dus het is het beste om uit de buurt te blijven van synthetische materialen met chemische geuren.

4. Ontmoedig uw kat om in beperkte gebieden te slapen.
Hangt uw kat altijd rond en snoozed op uw wasmand, bed of andere ongebruikelijke slaapplekken? Maak deze plekken ongewenst voor haar, zodat ze hoogstwaarschijnlijk op haar bed zal slapen.

Probeer de volgende stappen om haar van die plaatsen af ​​te houden:

plaats aluminiumfolie of omgekeerde plastic tapijtlopers op die beperkte plekken
plaats een fysieke barrière zoals een huisdierhek om de toegang van uw kat te blokkeren of sluit de deur naar kamers waar uw kat niet mag verblijven
besproei het beperkte gebied met azijn of een oplossing met citrusvruchten, omdat katten een hekel hebben aan hun geur

 

Conclusie

Katten houden van slapen en zullen genieten van deze luxe, of ze nu languit in een deftig bed of een kartonnen doos liggen. Maar zoals elke toegewijde huisdierouder zou doen, is het vertederend en noodzakelijk om uw kat een bed te geven dat ze haar eigen bed kan noemen. Het zorgt ervoor dat uw kat zich in een routine kan nestelen, het geeft haar een gevoel van vertrouwdheid en stelt haar in staat om in alle comfort en rust te slapen.